• Dette er en Saab 9-5 i grunnkonstruksjonen, men reist til live igjen med kinesisk hjelp. Bilen heter C70G og ble lansert i Peking denne uken.
  • Dette er en Saab 9-5 i grunnkonstruksjonen, men reist til live igjen med kinesisk hjelp. Bilen heter C70G og ble lansert i Peking denne uken.
  • Kinesiske BAIC planlegger også en elektrisk versjon, med navnet C70GB. Her vist som en prototype. Bilen skal få en rekkevidde på 130 kilometer.

Dette er «Saab» på kinesisk vis

Har kjøpt rester og satt inn elektrisk motor.

Saab ligger med brukket rygg etter konkursen, og den videre skjebnen er fortsatt uviss.

Men kinesiske BAIC (også kjent som Beijing Auto) lanserer i disse dager sin variant av Saab 9-5, med italiensk redesign, en trimmet variant av Saabs toliters bensinmotor og dessuten en elektrisk drevet variant.

Bilen heter C70G med bensinmotor og C70GB med elektrisk drift, og vil antakelig få allerede hardt prøvede Saab-entusiaster til å skjemmes og kalle Kina-Saaben for ren vandalisme.

 

Trimmet Saab-motor

Men kineserne kjøpte allerede i 2009 plattformen til Saab 9-5 av daværende Saab-eier General Motors.

Og mens den svenske bilprodusenten har kjempet for å overleve, har BAIC latt designerne slipe bort litt av det typiske Saab-utseendet, viser bildene fra CarNewsChina.com.

Les også

Dette er en SUV fra Lamborghini

Tilpasset norske veier, men ikke norske lommebøker.

 

Saabs turbomotor er trimmet opp til 206 hestekrefter, og på bilsalongen i Peking viste også BAIC frem en elektrisk konseptversjon av bilen. Denne skal ha en rekkevidde på 130 kilometer og toppfart på 130 km/ t.

 

Italiensk design

Saab-kjennere vil legge merke til en helt ny bakluke, samt en endret front. Også lysarrangementet er gjort om, og bilen har fått LED-lys både foran og bak.

Det er det italienske designhuset Fioravantis som har tatt for seg det tilårskomne svenske karosseridesignet og gitt det nytt liv.

Foreløpig finnes det ingen opplysninger om hvilke markeder bilen skal selges i, men  det er lite trolig at Kina-Saaben kommer til Europa.

 

Følg oss på Facebook!

 

Hva synes du om den kinesiske varianten av Saab 9-5? Debattér saken!