• Ole Eriksen stusset over regningen han fikk fra Fjellinjen. Han var nemlig i syden da passeringen angivelig skulle ha skjedd.

    FOTO: ESPEN BAKKEN

Fikk regning for bompassering i Oslo - var i Syden

– Må innrømme at jeg ble overrasket, sier Ole Eriksen.

7. januar i år parkerte Ole Eriksen fra Trondheim bilen i parkeringshuset på Værnes. Der ble den stående til fram til han kom hjem fra sydenturen 14. januar. Eller ble den det?

For ikke lenge siden dukket det opp en faktura fra Fjellinjen As, som administrerer bomstasjonene i Oslo, i postkassen. Beløpet på 26 kroner skyldtes en bompassering i Oslo 9. januar - altså to dager inn i sydenoppholdet.

- Jeg stusset veldig over dette, det kan man trygt si, sier Ole Eriksen til adressa.no.

 

Forvekslet bokstaver

En telefon til Fjellinjen oppklarte det hele. Det var i hvert fall ingen som hadde tyvlånt bilen hans mens han koste seg i varmere størk.

- I og med at jeg ikke har autopass-brikke, ble passeringen fotografert. Det viste seg at bokstavene VF hadde blitt til VE. Fjellinjen sjekket opp og jeg slapp selvsagt å betale, sier Eriksen.

Les også

Disse sprekker for lett

Nå skal nummerskiltene erstattes.

 

Han ønsker ikke å overdramatisere historien, men han frykter at mange andre kan oppleve det samme uten at man legger merke til det.

- 26 kroner er jo ingenting, og dette ordnet seg jo fint. Men hva med alle andre som får regninger fra bomselskap jevnlig og kanskje ikke sjekker disse nøye? Mange av oss betaler jo regningene nokså ukritisk uten å ha sjekket godt nok opp, sier Eriksen.

 

- Sjelden feil

Fjellinjen AS bekrefter at det kan skje feil ved registrering av bompasseringer der bilene ikke har autopass-brikke.

- Det hender at det blir feil, men ikke ofte, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Foss Christensen til adressa.no.

Les også

Dette kameraet avslører deg

Har du betalt avgifter og vært på EU-kontroll?

 

- Måten dette fungerer på er at dersom man ikke har brikke, så blir det automatisk tatt et bilde av passeringen. Bildene kan være av varierende kvalitet, for eksempel avhengig av om skiltet er skittent eller dekket av snø. Dersom bildet går igjennom den første kvalitetskontrollen, så skjer resten automatisk. Hvis ikke, blir kontrollen gjort manuelt. Etter kontroll av bildet (enten automatisk eller manuelt) sjekker vi registreringsnummeret opp mot motorvognregisteret og fakturerer bileieren, sier Foss Christensen.

 

Godt kontrollsystem

Hun forteller at systemet de har for å kontrollsjekke, er godt.

- Dersom en feil har oppstått, er det veldig enkelt både for kunden å oppdage det ved hjelp av passeringsoversikten vi sender med fakturaen, og for oss å få rettet den opp igjen når kunden tar kontakt, sier Hilde Foss Christensen.

 

Følg oss på Facebook!

 

Har du opplevd feil ved bompasseringer? Debattér saken!